Masseter Botoks İle Güçlü Çene Hatları İçin Bilmeniz Gereken Her Şey!  kapak resmi
BE
berna
3 ay önce

Masseter Botoks İle Güçlü Çene Hatları İçin Bilmeniz Gereken Her Şey!

Masseter botoks uygulaması, çeşitli çene ve yüz problemlerini gidermeye yönelik bir tedavi yöntemidir. Bu uygulama diş gıcırdatma, çene gerginliği, çene ağrısı ve çenenin kenetlenmesi gibi sorunları hafifletir. Ayrıca bu problemlerden kaynaklanan baş ağrılarını azaltmada da etkilidir. Estetik açıdan, kare görünümlü çenenin daha ince ve dengeli bir şekil almasını sağlar. Özellikle, çenesinde kas kütlesinden dolayı genişlik bulunan kişiler için masseter botoksu uygun bir tedavi seçeneğidir.

Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Nedir?

Masseter kası, çenenin yan tarafında bulunan en güçlü çiğneme kasıdır. Bu kas belirgin hale geldiğinde masseter hipertrofisi, yani masseter büyümesi ortaya çıkar. Diş sıkma, gıcırdatma, aşırı et tüketimi ve sık sık sakız çiğneme gibi alışkanlıklar bu duruma neden olabilir.

Ruj ve diğer güzellik konuları ile ilgili kılavuzlar için Ruj platformuna üye olmayı unutmayın.

Masseter kasının büyümesi estetik olarak yüzün alt kısmında genişleme ve kare çene görünümüne yol açar. Ayrıca çene gerginliği ve baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sorunların tedavisinde masseter botoksu uygulanır. Masseter botoksu, çenedeki kasın küçülmesini ve gevşemesini sağlar. Böylece çene daha ince ve dengeli bir görünüme kavuşur. Halk arasında çene botoksu olarak da bilinen bu yöntem, hem estetik hem de sağlık açısından faydalıdır.

Masseter Botoks Neden Tercih Edilir?

Çene gerginliği, kenetlenme, diş gıcırdatma ve ağrı gibi sorunları ile bu durumların neden olduğu baş ağrılarını gidermek ve kare görünümlü çeneyi yeniden şekillendirmek için masseter botoks tedavisi uygulanır. Bu tedavi, kişinin dengeli ve estetik bir yüz şekline sahip olmasını amaçlar. Çenesinde kas kütlesi nedeniyle genişlik olan kişiler için masseter botoks en işlevsel çözümlerden biridir. Masseter botoks enjeksiyonu migren, anksiyete ya da diş sorunlarına bağlı çene sıkma ve bu nedenle oluşan çene ağrısı sorunlarını da hafifletmeye yardımcı olur.

Masseter kasının büyümesi, her ne kadar fonksiyonel açıdan ciddi bir sorun yaratmasa da görsel açıdan rahatsız edici bir durum yaratabilir. Masseter kası büyüdükçe çene yanlara doğru genişler ve çene bölgesi kare şekli alır. Özellikle kadınlar, sert ve erkeksi yüz hatlarına sahip olmayı istemediklerinden bu durumdan rahatsız olabilirler.

Masseter Botoks Kimler İçin Uygundur?

Masseter botoks, ideal bir çene yapısına kavuşmayı amaçlayan pratik, konforlu ve ağrısız bir medikal estetik prosedürdür. Özellikle kadınlar için daha çekici ve estetik bir çene yapısı elde etmek adına tercih edilen bir yöntemdir. Bu enjeksiyon ile yüzün yeniden şekillendirilmesi sağlanır. Çünkü kadınlar genellikle ince yüz hatlarını tercih ederken erkekler daha kare çene hatları ve güçlü bir ifade ararlar.

Masseter botoks, çene şeklinden memnun olmayan ve botoks enjeksiyonuna uygun olan kişilere uygulanabilir. Bu kişiler arasında çene çizgisi belirsiz olanlar, çene genişliği kas kütlesinden kaynaklananlar, kilo vermiş olmalarına rağmen yüzleri hala yuvarlak veya kare görünenler, ve Bruksizm sorunu yaşayanlar yer alabilir. Ancak hamilelik veya emzirme dönemindeki kadınlara, pıhtılaşma bozukluğu olanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, Botulinum toksinine alerjisi olanlara ve botoks enjeksiyonuna uygun olmayan genel sağlık durumuna sahip kişilere masseter botoks uygulanmaz.

Masseter botoks enjeksiyonu öncesinde uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem uygulanır. Bölgede istenilen uyuşma sağlandıktan sonra Botulinum toksini masseter kasına enjekte edilir. Uygulama sırasında acı veya ağrı hissedilmez. İşlem yaklaşık 10 ila 15 dakika sürer ve hastalar hemen günlük aktivitelerine dönebilirler. Zamanla masseter kasının hacmi azalır, çünkü kas eskisi kadar güçlü bir şekilde kasılamaz. Bu nedenle, çene daha ince ve dengeli bir görünüm kazanır.

Masseter Botoks Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çene Botoksu sonrası ilk 24 saat içinde sert gıdalardan kaçınılmalı ve mümkün olduğunca sıvı gıdalar tercih edilmelidir. Sindirimi kolay olan bu tür gıdalar, iyileşme sürecini destekler.

Enjeksiyon sonrası en az 24 saat boyunca bölgeye masaj yapılmamalıdır. Masaj, enjeksiyonun etkisini azaltabilir veya istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Masseter Botoksu uygulamasından sonra en az 6-8 saat boyunca makyaj yapılmamalıdır. Bu enjeksiyon bölgesinin hijyenik kalmasını sağlar ve enfeksiyon riskini azaltır. Çene botoksu sonrasında birkaç saat boyunca yüz yıkanmamalı ve banyo yapılmamalıdır. Bu enjeksiyon bölgesinin rahatlamasına ve etkisinin tam olarak gösterilmesine yardımcı olur.

Çene botoksu sonrası (Masseter botoksu sonrası) ilk 12 saat içinde sert gıdalar çiğnenmemeli ve işlem yapılan akşam, sindirimi kolay ve çiğneme gerektirmeyen gıdalar tercih edilmelidir. Çene botoksu veya diş sıkma botoksu sonrası, kan sulandırıcı ilaçların 24 saat süresince alınmaması önerilir. Bu kanama riskini azaltır ve iyileşme sürecini destekler.