Kırışıklıklara Veda Etme Zamanı Geldi! Botoks Hakkında Bilmeniz Gerekenler ve Uygulama Süreci  kapak resmi
BE
berna
5 ay önce

Kırışıklıklara Veda Etme Zamanı Geldi! Botoks Hakkında Bilmeniz Gerekenler ve Uygulama Süreci

Botoks, dünya genelinde en yaygın uygulanan ve cerrahi olmayan estetik işlemlerden biridir. Kullanıldığı bölgede geçici olarak kasların aktivitesini durdurarak kırışıklıkları azaltır ya da tamamen ortadan kaldırır, yeni kırışıklıkların oluşumunu engeller. Bu işlem, laboratuvar ortamında üretilmiş zararsız bir bakteri toksinidir. Ayrıca aşırı terleme, migren ve diş sıkma gibi problemlerin tedavisinde de kullanılır.

Merak Konusu Olan Botoks Nedir?

Botoks, estetik ve tıbbi alanlarda sıkça kullanılan bir ekzotoksin türüdür. Yüz kırışıklıkları ve aşırı terleme gibi durumların tedavisinde etkilidir. Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilir ve yüzdeki kırışıklıkları azaltmanın güvenilir bir yoludur. Botoks, uygulandığı bölgede kas aktivitesini durdurur ve sinirler arasındaki iletişimi geçici olarak keser. İlk olarak göz tembelliği, blefarospazm ve servikal distoni tedavisinde kullanılmış daha sonra kaş çatmalarının neden olduğu kırışıklıkları gidermek için de tercih edilmiştir.

Cilde Nasıl Bir Etki Verir?

Botoks, sinirlerden kaslara gelen sinyalleri engelleyerek cilt altına enjekte edildiğinde kasların kasılmasını önler. Bu sayede kasların neden olduğu kırışık ve çizgiler hafifler ve kaybolur.

Ruj ve diğer güzellik konuları ile ilgili kılavuzlar için Ruj platformuna üye olmayı unutmayın.

Peki Hangi Amaçlarla Botoks Kullanılır?

Bu uygulama üç ana alanda etkilidir. Bunlar kas hareketliliğinin kontrolü, koltuk altında aşırı terleme (hiperhidroz) ve kozmetik iyileşmedir.

Botoks Yüzde ve Vücutta Hangi Bölgelere Uygulanır?

Yüzde, özellikle göz çevresi, kaş arası ve alın gibi kırışıklıkların sıkça görüldüğü bölgelere botoks uygulanır. Ayrıca kaş ve burun ucunu kaldırmak da mümkündür. Vücutta ise tedavi edilecek bölgeye bağlı olarak baş, boyun, şakaklar (migren için), avuç içleri ile koltuk altı (terleme için) ve çiğneme kaslarına (diş sıkma tedavisi için) botoks uygulaması yapılabilir.

Botoks İşlemi Nasıl Yapılır?

Botoks uygulamasının etkisi, işlemden sonraki 3. gün başlar, 7. gün maksimum düzeye ulaşır ve 3-4 ay boyunca devam eder. 6 ay sonra etkisi azalır ve tekrarlanabilir. Tekrarlanan uygulamalar etkiyi ve kalıcılığı artırabilir. İşlem sonrası yüz hemen yıkanabilir ve makyaj yapılabilir. Ancak 4 saat boyunca dik durulmalı, yatay pozisyonda uzanılmamalı, enjeksiyon yapılan bölgeye masaj yapılmamalı ve aşırı sıcak duş alınmamalıdır. Uygulama mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen etkiler ve komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Botoks, cilt kırışıklıklarını gidermek ve önlemek için estetik bir tedavi yöntemidir.

Botoks Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

IMG-20240209-WA0016.jpg

Botoks uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar, daha etkili sonuçlar almak için önemlidir. Her ne kadar botoks ameliyatsız bir anti-aging işlem olsa da belirli ihmaller sonucu komplikasyonlar gelişebilir ve cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir. İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Günlük aktivitelere hemen dönülebilir. Ancak ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır.

  • İğne enjeksiyonu yapılan bölgelerde kaşınmalar olabilir. Bu yüzden bu bölgelere dokunulmamalıdır.

  • Alerjik reaksiyonlar ve düzenli kullanılan ilaçlar önceden doktora bildirilmelidir. İşlem sonrası bölgede hafif kızarıklıklar ve şişlikler oluşabilir. Bu durumda doktorun önerdiği uygulamalar yapılmalıdır.

  • Göz botox uygulaması yapıldıysa gözlük kullanımı konusunda doktora danışılmalıdır. Güneş ışığına uzun süre maruz kalınmamalı ve güneşten koruyucu önlemler alınmalıdır. Ayrıca botoks etkisini azaltabilecek mimiklere dikkat edilmelidir. Örneğin, aşırı kaş kaldırma veya aşırı gülme gibi durumlar önlenmelidir.