2024 Yeni Sezonun En İddialı Göz Makyajı Renkleri ve Teknikleri  kapak resmi
BE
berna
5 ay önce

2024 Yeni Sezonun En İddialı Göz Makyajı Renkleri ve Teknikleri

Makyaj dünyasında deneyebileceğiniz birçok teknik bulunuyor. Kişisel tercihler, moda trendleri ve beceri seviyesi, bu konuda belirleyici faktörler arasında yer alıyor. Bugün ise odaklanacağımız nokta, 2024‘te hangi göz far renkleri moda ve teknikleri neler? Gelin, bunları hep birlikte öğrenelim. Siyah ve kahverengi eyeliner'ların ötesine geçerek gökkuşağının tüm renklerini kullanma zamanı geldi! Tabii ki hafif ve doğal görünümler her zaman popüler olacak. Ancak 2024 şekilli eyeliner'ların ön plana çıktığı bir yıl olacak gibi görünüyor. Küçük üçgenlerden başlayarak daha karmaşık şekillere kadar herkesin tarzına uygun seçenekler bulunuyor.

90'ların Esintisini Yansıtan Mavi Farlar

Yeni makyaj trendleri arasında göz makyajı da önemli bir yer tutuyor. Bu sezonun favori rengi olan elektrik mavisi farlar, cesur göz makyajlarının vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. Elektrik mavisi farlarla yapılan makyajlarda, göz kapaklarına gölgeli ve geçişli stiller uygulayarak çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Dudaklarınızda doğal tonlarda rujlar tercih ederek makyajınızı dengeleyebilirsiniz. Ayrıca aynı renkte ojeler kullanarak şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Soğuk Dokunuş İle Buz Etkisi Yaratan Renkler

Gümüş ışıltılı göz makyajları, buzdan ilham alarak ortaya çıkan bir trend haline geldi. Makyaj artisti Hung Vanngo'nun Gigi Hadid için yaptığı bu makyaj, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Gelecek yıl ise açık pembe tonları, lavanta rengi ve pastel maviler göz makyajında daha fazla tercih edilecek.

Ruj ve diğer güzellik konuları ile ilgili kılavuzlar için Ruj platformuna üye olmayı unutmayın.

Pastel Renkli Farlar

Minimal ve doğal makyaj trendlerinden hoşlanıyorsanız o halde 2024 yılı size uygun öneriler sunuyor! Bu yıl, pastel tonlar göz makyajında ön planda olacak. Bu kapsamda yumuşak geçişlerle gözlerinizi belirginleştirebilirsiniz. Kayısı, fıstık, lavanta ve bebek mavisi gibi pastel renklerle göz makyajınızı tamamlayabilir, dudaklarınıza hafif bir renk katmak için lip gloss kullanabilirsiniz. Mat dokulu farlarla da modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Mermaidcore Trendi

2024'ün öne çıkan trendlerinden biri olan mermaidcore akımı, cildin nemli ve parlak görünümünü vurguluyor. Bu akımda, cildin canlılığını desteklemek için mavi, yeşil ve mor gibi deniz teması renkleriyle göz makyajı yapmak ve ten makyajını tamamlamak mümkün. Asimetrik göz farlarıyla birlikte ıslak saçlar da mermaidcore akımına farklı bir dokunuş katıyor.

Grafik Eyeliner Teknikler

IMG-20240207-WA0004.jpg

Alt ve üst kirpik çizgilerine farklı eyeliner stilleri uygulamak 2024'te de popülerliğini sürdürüyor. Siyah ya da renkli eyelinerlarla cesur uygulamalarda üçgen veya dikey çizgilerle gözlerinizi çerçeveleyerek dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylece özel etkinliklerde kendinizi benzersiz kılabilirsiniz. Grafik eyeliner kullanımını düzleştirilmiş saçlarınızla birleştirerek etkileyici bir stil oluşturabilirsiniz.

Buğulu Gözlere Dönüş

IMG-20240207-WA0002.jpg

Son yıllarda doğal ve sade makyajlar öne çıksa da bu yıl koyu göz makyajlarına dönüş sağlanacak. Eyeliner veya kalem kullanarak gözlerinizi vurgulayabilir, buğulu bir etki için ise koyu renk farları tercih edebilirsiniz.

Klasikten Vazgeçmeyenler İçin

2024 makyaj trendlerinden biri olan klasik eyeliner kullanımı, göz makyajlarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Grafik çizgilerden ziyade, gözleri çerçevelemek daha moda olacak!

Göz makyajı, kişiliğinizi ve tarzınızı yansıtmanın güçlü bir yoludur. 2024 makyaj trendleri ile kendinizi yenilemeye ve ifade etmeye ne dersiniz? Gözlerinizi ön plana çıkararak güzelliğinizi vurgulayın. Kendi benzersiz tarzınızı oluşturun!