2024 İlkbahar/Yaz Sezonu Yeni  Çanta Trendleri  kapak resmi
BE
berna
6 ay önce

2024 İlkbahar/Yaz Sezonu Yeni Çanta Trendleri

Clutchlara olan ilgiyi reddeden ve dikkat çekici dağınık tarzıyla tanınan tıka basa dolu devasa çantalardan şekilsiz ve yumuşak çantalara, kırmızılardan moda sezonlarının favorisi kristallere ve metaliklere kadar 2024'ün en gözde çanta trendlerini sizin için araştırdık!

Yepyeni bir sezon, yepyeni trendler ve tamamen yenilenmiş bir gardırop kimin hayali değil ki! Çantalar, genel olarak en sık tercih ettiğimiz parçalar olmasa da her sezon modayı takip etmek için dolabımıza eklediğimiz bazı parçalar, mevsimsel tarzımızı güncellemek ve yükseltmek için atılan en eğlenceli ve doğru adımlardan biridir. Kıyafet stilimize göre daha özgürce ve risk alarak oynayabileceğimiz aksesuarlarımız ise stilimize taze bir hava katmanın en basit yollarından biridir.

IMG-20240406-WA0013.jpg

Ruj ve diğer güzellik konuları ile ilgili kılavuzlar için Ruj platformuna üye olmayı unutmayın.

Bu sezonun çanta trendleri çeşitlilik, işlevsellik, özgünlük ve yaratıcılık açısından oldukça zengin bir stil yelpazesi sunuyor. Her ilkbahar ve yaz sezonunun vazgeçilmezi hasır çantalar, bu kez çok daha sofistike yorumlarla podyumları doldururken değişen boyutlar ve siluetler çantaları sadece bir aksesuar olmaktan çıkarıp bir moda ifadesine dönüştürüyor. Geleneksel tasarımlardan cesur ve iddialı formlara, minimalizmden dramatik ve abartılı detaylara kadar birçok farklı siluet çantalar, her tarza ve zevke hitap ederek ilkbaharın taze ve enerjik atmosferini yansıtıyor. 2024 yılında yeni trendlerde moda olmaya aday birbirinden güzel çanta modellerini sizin için özenle hazırladık. İşte kollarınızı süsleyecek olan birbirinden güzel çanta modellerini sırasıyla şu şekilde açıklayabiliriz:

1. Dairesel Tasarımlı Çantalar

Trendlerin doğası gereği dönüşümlü olduğu ve bu dönüşümlülüğün tasarım dünyasında tam anlamıyla yansıtılabildiği bir gerçektir. 2024 ilkbahar ve yaz koleksiyonlarında Altuzarra, Louis Vuitton ve Longchamp gibi önde gelen markalar, daire şeklindeki çantaları tekrar ön plana çıkardılar. Farklı modellerde ve boyutlarda yuvarlak çantalar, dolaplarınızda yer almak için sabırsızlanıyor.

2. Çoklu Çanta Stili

Görünümünüzü daha eğlenceli ve dinamik hale getirmek için neden sadece bir çanta kullanasınız ki? Alaïa, Coach ve Jil Sander defilelerinde büyük çantaların yanı sıra aynı anda farklı bir çanta daha kullanarak çift çanta trendini başlattılar. Ekstra depolama alanı sağlamak veya yeni bir tarz denemek isterseniz siyah tonlarda, orta boy ve minimalist bir çantayı mikro boyutta farklı bir dokuya, şekle veya renge sahip başka bir çanta ile kombinleyebilirsiniz.

3. Eskimeyen Clutch Kullanımının Önemi

Clutch trendi, şık bir davette çantamızı kolumuzun altına sıkıştırıp elimizde şampanya kadehi tuttuğumuz anlara ışık tutuyor! Brunello Cucinelli, Tory Burch ve Chloé koleksiyonlarında clutchları görürken Altuzarra ve Jil Sander ise daha yapısal bir yaklaşımla bu trendi yorumladılar. Bu sezonda clutch kullanımı, hem şıklık hem de pratiklik açısından büyük bir avantaj sağlıyor.

4. Büyük ve Şık Görünümlü Efsane Çantalar

Moda haftalarında The Row, Givenchy, Bottega Veneta ve Prada gibi önde gelen markalar maksi boyutlu çantaların bu sezonun en önemli trendlerinden biri olduğunu gösterdi. Victoria Beckham'ın devasa deri modelleri ve Max Mara'nın geniş kanvas tasarımlarıyla, bir çanta ne kadar büyükse o kadar iyi olduğunu bir kez daha gördük! Büyük çantalar, hem şıklık hem de işlevsellik açısından ideal bir tercih olacak.

5. Kova Çantaların Dönüşü

New York merkezli Mansur Gavriel markasının kova çanta tasarımını piyasaya sürmesinin üzerinden on yıl geçmesine rağmen bu model hala popülerliğini koruyor. O dönem "Mansur Gavriel Bucket" araması TikTok'ta 400 milyondan fazla kez görüntülendi. Hala bu çanta Taylor Swift, Sarah Jessica Parker gibi ünlülerin favorisi. Alexander McQueen, Stella McCartney ve Miu gibi markaların da benzer tasarımları koleksiyonlarına eklemesiyle bu trendin 2024'te en büyük yükselişini yaşayabileceğini görüyoruz. Kova çantalar, retro ve modern tarzları bir araya getirerek şıklık arayanların tercihi olacak.