2024 İlkbahar Makyajında Gözden Kaçırmamanız Gereken Trendler Nelerdir?  kapak resmi
BE
berna
2 ay önce

2024 İlkbahar Makyajında Gözden Kaçırmamanız Gereken Trendler Nelerdir?

2024 makyaj trendleri arasında nostaljiye dönük ya da yeniliklere odaklı seçenekler ön planda. Hem 90'ların esintilerini taşıyan makyajlar hem de günümüz trendlerine uygun, kişisel ifadenizi yansıtan stiller oldukça popüler!

2024 Makyaj Modasında Gözden Kaçırmamanız Gerekenler Nelerdir?

Renkli farlar, özellikle mavi ve yeşil tonlarının öne çıktığı, gölgeli kırmızı rujdan eski siyah göz kalemine kadar çeşitli akımların nostaljik bir hava estirdiği bir yıl bizi bekliyor. Mavi tonlarıyla 90'ları anımsatan bir geri dönüş yaparken makyaj, cesur, eğlenceli ve doğal bir tarza yönelecek. Doğal güzellik ve abartının uyum içinde olduğu bu dönemde, yiyeceklerin de makyaj trendlerine etki etmesi bekleniyor. Kola, çilek ve espresso gibi unsurların öne çıkacağı bir yıla hazır olun!

Işıl Işıl Parlayan Doğal Tenler

Mat cilt makyajı, 2024 makyaj trendlerinin öncülerinden biri olarak geri dönüyor. Doğal bir cilt dokusu sunan bu tarz, mat bir cilde sahip olmayı arzulayanlar için mükemmel bir seçenek olarak öne çıkıyor. Parlak T bölgesi efekti, 90'lı yıllardan 2000'lere kadar popülerliğini koruyan bir trenddir ve şimdi tekrar gündeme geliyor. Ancak bu sefer, 2024'ün sabitleyici pudraları, cildi ağırlaştırmadan ve ince çizgilere sızmadan ışıltı veriyor. Cildinizle uyumlu, hafif bir ışıltı elde etmek için ince öğütülmüş bir pudra kullanarak hem nostaljik hem de modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ruj ve diğer güzellik konuları ile ilgili kılavuzlar için Ruj platformuna üye olmayı unutmayın.

Birbirinden Özel Renkli Göz Makyajları

Mavinin büyüsüne kesinlikle kapılmalısınız. 2024'ün havasını yakalamak için mavi göz farları ya da eyeliner kullanabilirsiniz. Mavi tonları, gözlerinize buz gibi bir etki veya derin okyanus hissi verebilir. Göz alıcı bir görünüm için mavi maskarayı deneyebilirsiniz. Ancak doğal bir makyaj isteyenlerdenseniz ve maviyi seviyorsanız neden smokey göz makyajını mavi tonlarıyla denemiyorsunuz? Bu fikri deneyin, kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Göz Altı Makyajının Önemi

2024'te odak noktası gözler! Doğru nemlendirici ve kapatıcı ile göz altı morluklarını gizleyiniz. Kahve tonlarının hakim olduğu bu trendde, kahverengi göz kalemi ve farı kullanarak göz makyajınızı tamamlayınız. Göz pınarlarınıza da parlak ve açık tonlarla vurgu yaparak göz altlarınızı daha pürüzsüz gösterebilirsiniz. Bu noktada aydınlık tonları tercih etmeyi unutmayın. Aydınlık tonlar, daha pürüzsüz bir görünüm elde etmenizi sağlar. Bu önerilerimizi uygulayarak daha dinç ve genç bir görünüm elde edebilirsiniz.

Gözlere Bulutlu Esinti Veren Yumuşak Dumanlı Makyaj

Son yıllarda doğallık ve sadelik ön planda olsa da bu yıl koyu göz makyajlarına bir geri dönüş söz konusu! Gözlerinizi belirginleştirmek için eyeliner ya da kalem kullanabilirsiniz. Dumanlı bir etki elde etmek için ise koyu renkte farlar tercih edebilirsiniz. Üstelik, sadece siyah tonlarıyla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. Bu yılın trendlerinden biri olan espresso makyajla, göz makyajınıza kahverenginin sıcak tonlarıyla yumuşak bir dumanlı etki kazandırabilirsiniz. Ayrıca renkli bir görünüm istiyorsanız mavi ve tonlarıyla da yumuşak bir göz makyajı elde edebilirsiniz. Bu size harika bir görünüm kazandıracaktır. Özellikle yaz akşamlarında, bronz teninizle harika uyum sağlayacak bir dumanlı mavi göz makyajıyla gözlerinizi hayal ediniz. Muhteşem olmaz mı sizce de?

Parlak Görünümlü Dudaklar

Dudak makyajında bu yılın gözdesi, iki tonlu parlak dudaklardır. Dıştan koyu, içe doğru açılan bir renk kombini ile modern ve çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu trend, ombre sevenler için ideal bir seçenek sunuyor. Yoğun parlaklık sağlayan gloss, 2024'ün vazgeçilmez makyaj trendleri arasında yer alıyor. Bununla da sınırlı kalmayıp bu sene başka bir trend daha dikkat çekecek ki o da Strawberry makeup! Doğanın tazeliğini yansıtan pembe ve kırmızı tonlarının hüküm sürdüğü bu akım, adeta bir çiçek bahçesinde dolaşıyormuş hissi veriyor. Yumuşak pembe ve çilek tonları, doğal bir ışıltı ile yüzünüze baharın tazeliğini getiriyor. Gözlerde koyu tonlar tercih edildiğinden dudak makyajında nude ve soft tonlar tercih edebilirsiniz. Mat ya da parlak rujlar arasından seçim yapmanız gerekmeyecek espresso makeup için bu tamamen sizin tercihinize bağlı!

Büyüleyici Göz Çerçeveleme Teknikleri

Göz şeklimizi makyajla dönüştürebileceğimizi artık hepimiz biliyoruz. Bu işlem, doğru tekniklerle gözleri çerçevelemekten geçer. Gözleri belirginleştirmek ve vurgulamak için kullanılan bu teknik, genellikle far ya da eyeliner gibi ürünlerle göz çevresini belirginleştirir. Böylece daha çekici bir görünüm elde edilir. Farklı renkler ve stillerle kişiselleştirilebilir ve çeşitli görünümler elde etmek için kullanılabilir. Bu yıl, kahverengi veya mavi tonları kullanarak gözlerinizi çerçevelemeyi deneyebilirsiniz.

IMG-20240504-WA0004.jpg

Birbirinden Özel Tek Renk Makyajları

Bu sene, nude makyaj sevenlerin yanı sıra çarpıcı renkleri tercih edenler de tek renk makyaj trendi ile mutlu olacak. Artık toprak tonlarından farklı bir tarza geçiş yapma zamanı geldi. Renkli nude makyaj, romantik ve pastel tonların hakim olduğu bir görünüm sunuyor. Pembe, mavi, mor, sarı ve yeşil tonlarıyla birleşim yaparak harika bir makyaj görünümü elde edebilirsiniz.